28.3.11

Spring Awakening

Čas je, da se prebudimo iz zimskega spanca. Veliko stvari se je zgodilo v tem času, ko je tukaj bilo vse tiho. Trenutno se nahajam sredi tega, kar vidite spodaj. No, to je le en del škatel in torb, za vzorec.


E' tempo di svegliarsi dal letargo invernale. Mentre qua tutto taceva sono successe molte cose. Momentaneamente mi trovo nel bel mezzo di ciò che vedete nelle foto. Beh, in realtà questa è solo una parte del soqquadro di trasloco, giusto per darvi un'idea.



Obleke so popakirane po raznih potovalkah, ki so stlačene pod posteljo, da je malo manj gužve po garsonjerci. Časa za pospravljanje v omaro zaenkrat še ni bilo. Preoblačenje ipd. dejavnosti so trenutno ekstremno stresne: najprej moram zbrati misli, da se spomnim, kje so spodnje hlače, modrčki, žabe, oblekice, jopice itd. Potem se v vojaškem stilu vržem na tla in začnem vleči potovalke izpod postelje. Če gre vse po sreči, najdem po 5-10 minutah brskanja vse, kar rabim. Potem je treba najti samo še čevlje, torbo, plašč. Ne me vprašat, kje so knjige in zapiski, ker ne vem. To še pride. Zaenkrat je pospravljena le kuhinja in kopalnica. V Trstu pravijo "pian e ben" (= počasi in prav)... Sem pa srečna! Lepo je biti v novem domku.

Tutti i vestiti che possiedo si trovano in svariate valigie e borse che attualmente sono sistemate sotto il letto, così non stanno tra i piedi. Non ho ancora avuto il tempo di sistemare i vestiti nell'armadio. Cambiarsi e prepararsi per uscire di casa sono attività altamente stressanti. Prima di tutto devo raccogliere le idee per ricordarmi dove sono le mutande, i reggiseni, le calze, i vestitini, i cardigan ecc. Poi devo buttarmi a terra come un soldato e cerco di afferrare le valigie. Se tutto va bene dopo 5-10 minuti di rovistamento trovo tutto l'occorrente. Poi devo trovare le scarpe, la borsa, il cappotto. Non chiedetemi dove sono gli appunti e i libri perchè non lo so. Non sono ancora arrivata a quel punto. Per adesso sono a posto solo la cucina e il bagno. A Trieste si dice "pian e ben"... Ma nonostante tutto ciò sono felicissima! E' bello stare a casa.

4 comments:

  1. Oh, kako lepo je na na novo stanovanje postavljat:)

    ReplyDelete
  2. Zgleda prav fajn :). Upam, da je klima, poleti zna biti na mansardah zeelooo vroče. Kar se izbiranja oblačil tiče, pa popolnoma razumem. Jaz jih po nekaj mesecih še vedno vlečem iz škatel, ker ne najdeva časa, da bi se odpravila v Ikeo po omaro :S.
    Da o zapiskih ne govorim :).

    ReplyDelete
  3. Krasen novi domek, upam, da se imata lepo :) in moja soba je trenutno tudi v groznem stanju, delavnica/soba obenem + gore knjig povsod. Tako da, vsi imamo malo neurejeno :)

    ReplyDelete
  4. @Matilda: Res je lepo :) Samo ne morm več teh škatel in pucanja imam tudi čez glavo! Ma sej bo kmalu konc. Včeraj sva spravla obleke, js sm z zobno ščetko spucala fuge v tušu, knjige so na policah.. Počasi dobiva obliko pravega domka, ja ja.

    @Urška: Ni klime, torej bova imela savna party! :D Imam pa en ventilator, mogoče bo pripomogel k temu, da se mi možgani ne skuhajo.

    @Nika: Hvala za lepe želje! Obljubim, da pride še kaka slika, ko bo malo bolj pospravljeno. :)

    ReplyDelete