19.8.10

Short Haircuts - Yes, I'm Lazy

Že nekaj let nosim kratko frizuro in sploh ne vem, če si bom še kdaj pustila rasti lase. Primaren razlog za to je, da sem lena in sem rada takoj pripravljena, če moram od doma. Ko grem k frizerki si (in ji) vedno obljubim, da bom malo eksperimentirala in si poskusila omisliti kak nov hair style ampak potem vse skupaj pade v vodo. Ne ubadam se z gelom ipd. produkti, imam rada frizure, ki zgledajo fajn brez posebnega predelovanja in matranja. Razen tega sem mnenja, da kratke frizure znajo biti ravno tako seksi kot dolgi lasje - če so na pravi osebi. Tukaj imamo nekaj slik kratkih, krajših in zelo kratkih frizur. 


Porto i capelli corti da un paio d'anni e ormai non so se mai li lascerò lunghi. Il motivo primario è la mia pigrizia: se devo uscire di casa, mi piace essere pronta velocemente. Quando vado dalla parrucchiera mi (e le) prometto sempre che cercherò di sperimentare un po' e proverò a cambiare un po' il mio hair style, ma dopo non se ne fa niente. Non ho voglia di affannarmi con il gel e altri prodotti simili, mi piacciono i tagli che stanno bene senza particolari cure e attenzioni. Oltre a tutto ciò sono dell'opinione che i capelli corti possono essere tanto sexy quanto quelli lunghi - se sulla persona giusta. Ed ecco un po' di foto di tagli abbastanza corti, corti e cortissimi. 

Milagros Schmoll

Cecilia Méndez

Mariacarla Boscono

Carey Mulligan

Kate Moss
Freja Beha Erichsen
Agyness Deyn

Sinead O'Connor
Natalie Portman

4 comments:

  1. Torej, poleg literarne kritike, sem zelo uspešna tudi v svetovanju frizure. Hihihi. Popolnoma se strinjam s teboj, da kratka frizura je ravno tako seksi kot dolgi lasje in še toliko bolj zna bit alterantivna. Res pa je, da glava mora bit "ta prava", v smislu da jaz bi zgledala več ali manj kot lubenica. Zelo verjetno, ko bom malo shujašala, se bom ostrigla še bolj na kratko. Prepričana sem za to, sedaj mi nekoliko daljši lasje služijo, da ne bi moja glava zgledala premajhna v primerjavi s telesom. Gre za proporcije! Do takrat bom samo opazovala par cm dolge lase in premišljevala kaj bom zbrala.

    ReplyDelete
  2. I capelli corti (ma non rasati alla Natalie Portman) mi piacciono tantissimo e capisco in pieno la tua pigrizia!
    Te lo dice una che ogni volta che lava i capelli ha almeno 40 minuti di lavoro con spazzola e piastra... un incubo!
    Per ora persevero ma prima o poi potrei optare per un taglio drastico!
    Un bacione :-***

    ReplyDelete
  3. OOO, jaz pa imam skoraj skoraj tako kratke kot Agyness že nekaj let. Prej pa sem imela zelo dolge. Ampak ni primerjave; je že res, da moram vsak mesec k frizerki, ker mi hitro rastejo in se frizura sfiži, a to lahko vzameš kot češnjico na smetani. Kaj ni lepo, ko te frizerka masira po glavi? :-)

    ReplyDelete
  4. I want to try it badly but I'm too scared !!!

    See U !

    ReplyDelete