Verjetno ste jih že kdaj opazili na stojnicah... Moja sestra jih je in se je zato odločila, da jih bova naredili kar doma. Priprava je enostavna, edino, kar morate dati v račun je polurno čiščenje lonca na koncu.
Probabilmente le avrete già notate a qualche mercatino... Mia sorella ha deciso di farle a casa e l'ho aiutata. La preparazione è facile, dovete solo mettere in conto mezz'ora per pulire le pentole alla fine.
Kaj potrebujemo?
100 ml vode
8 jabolk (kupite vašo najljubšo vrsto, mi sva uporabili fuji)
1/2 žličke cimeta
50 g meda
malo vanilijine arome
500 g sladkorja
rdeče barvilo za živila
lesene palčke
termometer za živila
Di cosa abbiamo bisogno?
100 ml d'acqua
8 mele (prendete le vostre preferite, noi abbiamo usato le fuji)
1/2 cucchiaino di cannella
50 g di miele
un po' di aroma di vaniglia
500 g di zucchero
colorante alimentare rosso
stecchini di legno
termometro alimentare
Postopek:
Umijte in posušite jabolka. Odstranite peclje in jih zabodite na lesene palčke.
V lonec dajte vodo, med in sladkor. Mešajte in počakajte, da zavre. Ko začne vreti dodajte še vanilijo, cimet in rdeče barvilo. V zmes potočite termometer in počakajte, da doseže 150 stopinj. Lonec snamite z ognja in potočite jabolka v karamel. Pustite jih, da se ohladijo in... dober tek!
Preparazione:
Lavate e asciugate le mele. Togliete i piccioli e infilzatele sugli stecchini.
In un pentolino mettete l' acqua, lo zucchero e il miele. Mescolate e aspettate che bolla. A questo punto aggiungete la vaniglia, la cannella e il colorante. Controllate con il termometro la temperatura. Quando il composto raggiunge i 150 gradi toglietelo dal fuoco e immergeteci le mele. Aspettate che si rafreddino e... buon appetito.
A niso lepe?
Non sono belle?
Pozor: neprimerna hrana za urad (testirala na svoji koži s skoraj katastrofalnimi posledicami).
NB: Non è un cibo adatto all'ufficio (testato sulla mia pelle con risultati semi-disastrosi).
No comments:
Post a Comment