19.1.11

Caramelized apples

Verjetno ste jih že kdaj opazili na stojnicah... Moja sestra jih je in se je zato odločila, da jih bova naredili kar doma. Priprava je enostavna, edino, kar morate dati v račun je polurno čiščenje lonca na koncu.

Probabilmente le avrete già notate a qualche mercatino... Mia sorella ha deciso di farle a casa e l'ho aiutata. La preparazione è facile, dovete solo mettere in conto mezz'ora per pulire le pentole alla fine.

Kaj potrebujemo?

100 ml vode
8 jabolk (kupite vašo najljubšo vrsto, mi sva uporabili fuji)
1/2 žličke cimeta
50 g meda
malo vanilijine arome
500 g sladkorja
rdeče barvilo za živila
lesene palčke
termometer za živila

Di cosa abbiamo bisogno?

100 ml d'acqua
8 mele (prendete le vostre preferite, noi abbiamo usato le fuji)
1/2 cucchiaino di cannella
50 g di miele
un po' di aroma di vaniglia
500 g di zucchero
colorante alimentare rosso
stecchini di legno
termometro alimentare



Postopek: 
Umijte in posušite jabolka. Odstranite peclje in jih zabodite na lesene palčke.

V lonec dajte vodo, med in sladkor. Mešajte in počakajte, da zavre. Ko začne vreti dodajte še vanilijo, cimet in rdeče barvilo. V zmes potočite termometer in počakajte, da doseže 150 stopinj. Lonec snamite z ognja in potočite jabolka v karamel. Pustite jih, da se ohladijo in... dober tek!

Preparazione:
Lavate e asciugate le mele. Togliete i piccioli e infilzatele sugli stecchini.

In un pentolino mettete l' acqua, lo zucchero e il miele. Mescolate e aspettate che bolla. A questo punto aggiungete la vaniglia, la cannella e il colorante. Controllate con il termometro la temperatura. Quando il composto raggiunge i 150 gradi toglietelo dal fuoco e immergeteci le mele. Aspettate che si rafreddino e... buon appetito.



A niso lepe?
Non sono belle?

Pozor: neprimerna hrana za urad (testirala na svoji koži s skoraj katastrofalnimi posledicami).

NB: Non è un cibo adatto all'ufficio (testato sulla mia pelle con risultati semi-disastrosi).

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