5.6.11

Startas, act II + nostalgia

O Startaskah je že precej časa nazaj govorila D. In jih ona tudi že ima od lani. Meni so bile vedno všeč, a se nisem in nisem mogla odločiti - do letos. Tako sem dobila "pošiljko" iz Ljubljane (še enkrat hvala, D.) s parom klasičnih belih Startask. Lahko rečem, da bodo ti moj par belih čevljev za to poletje, edino se bojim, da jih bom morala stalno prati. Če jih iščete v Trstu, jih imajo v trgovini Blondie, na ul. Sv. Nikolaja v Trstu, bile so celo znižane.

Tempo fa D. aveva già parlato delle Startas, e lei ne ha preso un paio l'anno scorso. A me piacevano, ma non riuscivo a decidermi. Ma da poco ho ricevuto una scatola da Lubiana (grazie di nuovo, D.) con dentro un paio di classiche Startas bianche. Posso affermare che saranno le mie scarpe bianche per quest'estate, anche se ho un po' paura che sarà necessario lavarle di continuo. Se le cercate, le ho viste da Blondie in v. S. Nicolò a Trieste l'altro giorno, pure scontate.


Danes sem se počutila malo nostalgično. Pogrešam potovanja, zato sem se tolažila z lepoto/dobroto iz zadnjih dveh potovanj. Najprej sem si privoščila čaj iz sveže mete, kot v Maroku. Potem pa sem prvič uporabila plastično vazo, ki je bila prvotno ploščata. Kupila sem jo v Stockholmu. Kar dobro izgleda, ne?

Oggi avevo anche un po' di nostalgia. Mi manca viaggiare, quindi ho cercato di tirarmi un po' sù con la bontà/bellezza dagli ultimi due viaggi. Prima ho preparato un the di menta fresca, come in Marocco. E dopo ho utilizzato per la prima volta un vaso di plastica, che originariamente era piatto, un ricordo da Stoccolma. Mi piace.



3 comments:

  1. Hehe, startaske so res popularne zadnja leta. Mi sedaj s prijatelji sedimo na kavi in prav vsi jih imamo :) jaz bom poleg belih kupila še črne, za takrat, ko je na obzorju več pohojanja :) in tudi meni se dogaja nostalgija, pogrešam Italijo in pijem Aperol :)

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/6/11 19:05

    Che belle le scarpine :)
    Anche a me manca viaggiare ma dovrò aspettare fino ad Agosto!

    ReplyDelete
  3. Takole vazico (pravzaprav dve) sem prinesla iz Francije (seveda je japonski dizajn) le da sta moji črtasti...o Maroku pa niti nočem razmišljat ker je preveč boleče, hmmm morda mi bo Istanbul pomagal pozabit;)

    ReplyDelete