18.9.10

A day with the best people in the world


Ne zgodi se velikokrat, da imaš na razpolago cel dan in si z dvema osebama, ki sta ti zelo blizu v mestu, ki ga ljubiš. Za Dailanin rojstni dan smo bile na kosilu v indijski restavraciji (piščanec korma, nomnom!) in potem smo bile malo v mestu, na kavi (obvezni) in sladoledu pri Grom-u (kot otroci). Seveda smo morale tudi v Coin. Mislim, da je ta trgovina ena med mojimi ljubšimi v Trstu, mogoče bi si celo zaslužila cel post. Kupila sem novo denarnico, sivo. Potem sem se zavedala, da je manjša od stare in sem morala odstraniti kar nekaj stvari. Vseeno mi je všeč, da je preprosta in iz mehkega usnja. Treba je še povedati, da smo se v mesto odpravile z Dailaninim spačkom, z odprto streho. Zelo retrò.



Non capita tanto spesso di avere a disposizione una giornata intera da passare con due delle persone che ti sono più vicine nella città che ami. In occasione del compleanno di Dailan siamo andate a pranzo in un ristorante indiano (pollo korma gnam!) e poi a fare un giro in centro, con tanto di caffè (d'obbligo) e gelato da Grom (come i bambini). Ovviamente anche il giro da Coin era d'obbligo. Penso sia uno dei miei negozi preferiti a Trieste, forse meriterebbe un post tutto suo. Ho comprato un portafoglio nuovo, grigio. Poi mi sono resa conto che è più piccolo di quello vecchio, e ho dovuto eliminare un bel po' di roba. Però mi piace che sia semplice e di morbida pelle. Da dire anche che siamo andate in città con la 2cv di Dailan, con il tettuccio aperto. Molto retrò.


Indijska pomoč za prebavo/Aiuto indiano per la digestione

Capoinb. 
Umberto Saba in front of Coin

My new wallet!



2 comments:

  1. Navijam za post o Coinu. Denarnica je šikisima! In spet sem se spomnila, da nisem že dolgo obiskala mesta na stičišču;)

    ReplyDelete
  2. Matilda, ravno sem soblogerki predlagala, da bi začeli nekakšno rubriko o zanimivih trgovinah (Ts, Ud, Lj). Kaj praviš na to? Seveda bi se v njej znašel tudi legendarni Coin. ;)
    Barcolana je dober izgovor za obisk Trsta, če nisi preveč občutljiva na gužvo!

    ReplyDelete