17.6.10

What I need now

Končno se je poletje prikazalo. Čeprav je izpitov še nekaj in niso niti približno blizu konca, se je vseeno treba začeti pripravljati. Začenjajo se poletni žuri, aperitivi na plaži, izleti ob vikendih, zame še regate in jadralni tečaji. Mogoče bo še časa za skok na plažo, čeprav je ne ljubim posebno. Zame pomeni morje aktivnost, ne neko poležavanje med trumami turistov (čeprav včasih prav pride). Zavedam se, da bom morala na shopping. Zelo si namreč želim čevljev za na jadrnico, takih z belo gumo. Vse zastonj, da me style.com prepričuje, da so za jadranje potrebni slamniki, šali in torbice v obliki školjke... To je kot da bi šla hribolazit v petkah. Strinjam pa se, da je nujno potrebna sončna zaščita-Piz Buin spf30 še kako dobro pride, če si 8 ur pod soncem brez kančka sence. Razmišljam tudi o kaki zaščiti za lase, nikoli je nisem poskusila, septembra pa se vedno znajdem s pokvarjenimi konicami. 

In vi, kako boste preživeli poletje?


Finalmente è arrivata l'estate. Anche se gli esami non sono ancora finiti, bisogna comunque iniziare a prepararsi. Stanno infatti iniziando le feste estive, gli aperitivi in spiaggia, le gite nei weekend, per me anche le regate e i corsi di vela. Forse ci sarà tempo per un salto in spiaggia, anche se non mi piace particolarmente. Ho sempre associato il mare a qualcosa di attivo, non a stare sdraiati sulla spiaggia in mezzo a un'orda di turisti (anche se alle volte fa bene). Mi rendo conto di aver bisogno di shopping. Vorrei un paio di scarpe da barca, quelle con la suola bianca. È inutile che style.com cerchi di convincermi che per andare in barca ho bisogno di panama, caftani e clutch a forma di conchiglia... è come se andassi a camminare in montagna con i tacchi. Sono d'accordo con loro sul punto protezione solare: la Piz Buin spf30 non nuoce se devi farti 8 ore di mare senza il minimo accenno d'ombra. Sto valutando anche di comprarmi una protezione per i capelli, a settembre mi ritrovo sempre con le punte rovinate.

E voi, come passerete l'estate?

1 comment:

  1. Fino a metà luglio il mare rimane un sogno! Tempo di esami e quindi si va in spiaggia ad estate inoltrata e si è così bianchi che quasi si da fastidio alla gente. hihihi

    ReplyDelete